donderdag 31 maart 2016

Waarom ik wil cohousen

Door Bart XIII

Op een of andere vreemde manier wordt het leven tegenwoordig gedicteerd door technologie die tot enkele jaren geleden zelfs niet bestond.
Ik heb het over facebook.
Hoewel de meer cynische mensen mogen beweren dat het om het ego gaat dat gevoed moet worden met "likes", denk ik dat dit toch de populariteit niet kan verklaren. Ik denk persoonlijk dat het veel dieper gaat dan dat.

De moderne mens is zijn gevoel voor sociale interactie kwijt en wil het op deze manier terughalen. Echter zonder aan privé te willen inboeten. Dit wordt algauw duidelijk wanneer de discussies rond facebook over privacy gaan en ze op zijn hevigst zijn.

Ikzelf...
Zit niet meer op Facebook. Ik heb een account nochtans, ben schuldig aan het besmetten van mijn vrouw met het facebook virus (sorry zoet), maar zelf ben ik er niet meer op te vinden. Ik bleef missen wat ik zocht.

Keer op keer wordt wetenschappelijk bewezen dat sociale contacten en interactie mensen gelukkiger maken. Als iemand die door spijtige omstandigheden zijn persoonlijke cirkel van intimi dramatisch heeft zien slinken, en daar de gevolgen heeft van gedragen, kan ik er over meepraten.

Daarom wil ik cohousen. Ik mis mijn sociale cirkel, mijn clan, mijn gelegenheid om te leren van die andere op een persoonlijk niveau. Ik wil dit persoonlijk ervaren en niet via één of ander substituut. Ik besef dat ik zal moeten leren wat het betekent verantwoordelijk te zijn voor mijn eigen grenzen en behoeftes.

Ik ben wellicht een beetje naïef in mijn streven naar een gelukkig en bevredigend leven.
Yet...
"Ignorance is bliss" 😊

Geen opmerkingen:

Een reactie posten