donderdag 18 augustus 2016

Camping cohesie

Door Karin

Vorig jaar heb ik eens langs mijn neus weg gezegd : "Zou het eens niet tof zijn om te slapen op ons stukje grond ?", maar verder heb ik er niet veel meer aandacht aan besteed. Tot er een Doodle van Nele passeerde. "Wanneer kunnen we de daad bij het woord voegen ?" En bij deze, hebben we gisteren onze kampeer spullen bij elkaar geraapt, hebben ze met elkaar gedeeld en hebben we een heel mooi cohesie moment gecreëerd.

Het uur van afspraak, 18u hadden we al niet gehaald, maar dat is nu het mooie aan de groep. Je blijft welkom ! Hoe laat je ook toekomt, neemt de groep je mee in de sfeer van het moment. De BBQ stond al heerlijk te ruiken. De meesten hadden al een aperitiefje geproefd en we konden kennis maken met een nieuw kandidaat lid dat ons project van dichtbij wil leren kennen. Geen beter moment als een cohesie moment. Na wat geharrewar en geschuifel met stoelen en "buffet"tafels, zat iedereen al snel te smullen van al het lekkers dat ze hadden mee gebracht. De kleinste van de groep ging van hand naar schoot, van de ene naar de andere en schoof lekkere stukjes brood in haar mondje terwijl ze passeerde.

Al vlug zakte de zon met een warme zomergloed achter de horizon en kropen de eerste truien al uit hun tassen. Vuurmeester Dries ontfermde zich over de gezelligheid en had al vlug een laaiend vuurtje aan de gang. Naarmate de schemering opschoof, kropen wij dichter bij het vuur. En wat een nacht hadden ze beloofd. En wat een nacht hebben we gekregen.

Onder een hemel van vallende sterren werden de gekste anekdotes en verhalen verteld. Je moest wel heel vlug zijn. Als je buur ja, ja, ja riep, was het sterrenstof al gepasseerd. Sommigen hadden al tientallen sterren zien vallen. Anderen zijn opgebleven tot ze hun eerste sterrenwens mochten doen. Anderen waren teleurgesteld. Oh, is het dat maar ...

Grandioos ! Het was al een tijdje geleden dat ik met de slappe lach gezeten heb, maar het flitste door mijn hoofd, ... Als dit een voorproefje is van wat nog komen mag.

"The spur of the moment" is moeilijk na te vertellen, maar de anekdotes gingen van "oh, is het hier dat ik mij moet parkeren" naar "ja, die van Michel is groter" tot ik heb me versproken of ik heb woorden fout gelezen.

" Ik moest in mijn laatste jaar een spreekbeurt geven en in plaats van dat ik ironisch zei, zei ik erotisch. Dat is me toch een tijdje blijven achtervolgen." Toen we dit aan onze tieners vertelden, diste Sebastian een verhaal over school op. "In ons eerste jaar, kregen we bij Nederlands een lijst met moeilijke woorden en om te laten zien dat we de betekenis van het woord begrepen, moesten we er een zin mee maken. Zegt er iemand in de klas : "Brand ! Brand ! Iedereen ejaculeren !"

Het zou mooi gepast hebben bij Leen haar GAS-boete verhaal. Kortom mijn buikgevoel vertelt me dat dit project nog mooie cohesie momenten gaan geven.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten